tirsdag 29. juni 2010

I kongens by

Vi er hjemme igjen fra en travel, men veldig kjekk tur til Hovedstaden. 
På veien over Haukelifjell har vi sett mye, og hatt det knall. 
  Langfoss er et fast stopp. Der må vi alltid ha en rast. 

Fordelen med oss jentene, er at vi tar ting i vårt eget tempo, vi har ingen mål som f.eks å komme seg til Oslo på kortest mulig tid (helst kortere enn "alle andre" sier det tar). Det eneste målet vi hadde var å ha det gøy. Og det klarte vi. 

På veien fikk vi med oss en gammel vei rundt en av tunellene på Haukeli som var stengt. 
 Det var en fantastisk flott rute, og det lå til og med snø helt inn til veien. Det måtte vi jo stoppe og forevige. 

Vi stoppet for fine utsikter, for spennende bruktbutikker og for rett og slett bare å nyte en is i solskinnet. Slike ting menn ikke synes er så viktig som f.eks å ikke la noen kjøre forbi...

 
Som en gammel seter...

... et spesielt skilt...
... ting man tidligere bare har sett på tv... (sølvgruvene i Kongsberg)

 ... et nytt landemerke...

...et gammelt landemerke...

...en fin blomst...

  ... den gamle veien over fjellet...

... et troll lenket fast til et tre...

... ja, og så Langfoss, da...

Vi fikk nesten med oss mer på denne 36-timers hurtigturen enn det jeg har fått med meg på flere års turer på samme rute... Deilig med jentetur, ja.

Og vi fikk med oss spennende møbler og gamle ting også. Så alt er fryd og gammen. Men nå skal det jammen bli godt å sove...

mandag 28. juni 2010

Ut på tur

I dag reiser vi til østlandet for å hente møbler til butikken. Jeg, mamma og frøken pree-teen på jentetur. Kanskje vi besøker kongen mens vi er i Oslo?


søndag 27. juni 2010

Tapetkluss

I dag har jeg lagt gulvbelegg og tapetsert i lekehytta. Det hadde jeg lovet min frøken pree-teen, og da MÅ jeg jo gjøre det, ikke sant? Da får butikk være butikk, og så må man bare trå til i lekehytta.
Ble det ikke fint? Taklampen skal vekk og kommoden skal males, tapetseres og få tilbake skuffene sine. De er hos min flinke pappa som skal høvle av dem litt, slik at de glir bedre. Det er også han som har laget den fine lekehytta, som er ganske stor, 220 x 280 cm innvendig. Takhøyden er 190 cm på det høyeste og ca 170 på det laveste, hvilket betyr at jeg kan stå oppreist hvorsomhelst på mine 163 cm på strømpelesten.
Jeg har sendt etter den søte tapeten med polkadotter fra USA, fine nok til at selveste Emmeline kunne brukt dem. Jeg var litt irritert da jeg skulle bestille og det bare var mulig å bestille "double rolls". Jeg trengte 3 vanlige ruller, og måtte da bestille to double rolls, hvilket i mitt hode blir 4 vanlige ruller. Derimot syntes jeg det var helt ufattelig billig, faktisk halv pris, og tenkte at jeg nok skal finne noe å bruke den siste rullen til. Helt til jeg mottok pakken, og det viste seg at en Amerikansk double roll er akkurat det samme som en helt vanlig norsk rull. Dermed har jeg ikke en rull for mye, men én for lite... Og prisen ble vel ca kr 10,- billigere enn om jeg hadde bestilt den i butikken der jeg jobber. Sånn kan det gå, ikke alltid lurt å være smart, for å si det sånn.

Jaja, jeg får bestille en double roll til, men denne gang bestiller jeg fra Norge. Regner med det tar akkurat like lang tid, og at tapeten er akkurat like fin. Hvis noen lurer, er tapeten fra boken Just Kids fra York (Jeg kan opplyse om leverandør, for de som ikke vet hvor jeg jobber).

Frøken pree-teen er 12 år, og den blir derfor innredet med to enkeltsenger og kommoden mellom som felles nattbord. Overnatting med venninner er viktigere enn lekekjøkken med kaker av sand i den alderen, har jeg skjønt... Sengene blir plassbygde av min flinke pappa og får hver sin hodegavl i knallrosa laget av yours truly. Stoff og bakside til gavlene er klare, mangler kun skumgummi til polstring. Det fikser vi til uka.

Førbilde... Ikke så mye hadde skjedd fra vi flyttet hytten fra vårt gamle hus for 2 år siden.  Det manglet et stykke vegg nederst bak stolene, pga at hytten stod oppå en mur i bakkant. Her har jeg prøvd meg litt med litt blomstrete og rutete stoffer i romantiske farger, og de hadde vært kjempefine til polkadottveggene også, men Det vil ikke frøken pree-teen ha. Nei, hun vil ha blå vegger og rosa og svarte detaljer. OG en pute i grønt! Så det så. Men så snart mor har fått summet seg, blir det nok veldig bra.

lørdag 26. juni 2010

Hvor ble bena av?

Rundt omkring på de norske jorder, står gamle badekar i hopetall. Noen fra 70-og 80-tallet, som man røsket ut til fordel for dusj på 90-tallet. Innimellom står iblandt en skatt av et badekar i støpejern med "roll top", som engang har eid fire flotte løveføtter eller ørneklo på ball. Men hvor ble de av, bena? Jeg skjønner godt at eierne har skrudd dem av, for de er jo litt for fine til å sette ned i molda. Men hva gjorde de med dem? Håper på en dag å finne ørneklo- og løvefot-heaven. Jeg har vært på mang en låve, men aldri funnet løveføtter eller ørneklør. Bare skitne, rustne badekar. Som dette her.
 Det er knøttlite og smalt, akkurat passe til å sitte og kose seg med et glass vin i. Ikke så langt at man må holde igjen med tærne for ikke å gli under vann. Man skal faktisk være ganske god (eller veldig liten) for å klare å komme under vann med både hode, knær og tær samtidig. Det positive er at man ikke trenger å bære så mange bøtter med varmt vann for å fylle det...

Foreløpig er det både rustent, skittent og benløst, men jeg har pusset opp et tidligere og vet det går an å få det flott igjen. Det gamle ble beige på utsiden, med ben i sølv, men hva med et lyseblått eller rosa badekar med hvite ben? Det hadde vært lekkert blant rosene i hagen. Tenk deg en fin sommerkveld, med et godt glass hvitvin og noen solmodne, norske jordbær. Kanskje mannen i ditt liv kunne sittet på kanten og gitt deg jordbærene? For han får garantert ikke plass oppi sammen med deg. Men hva gjør vel det? Du kan nyte vinen og jordbærene... og han kan nyte utsikten!

Laila

torsdag 24. juni 2010

Sengetepper og -gavler

Enkle sengetepper og duker kan også brukes til sengetepper på store senger. Hvis man har et fint sengesett eller sengeteppe under, så kommer mønsteret fint fram. Jeg bruker kun sengetepper til enkeltseng på vår dobbeltseng, for jeg synes det er fint å brette dynen over og ha putene oppstilt i hodeenden.


Dette enkle sengeteppet måler 170 x 210 cm.


 Denne duken måler 120 x 175 cm.

onsdag 23. juni 2010

St. Hans

I dag har jeg ikke fått tid til oppussing.Vi fikk ikke tid til St. Hans feiring, heller... Men vi tar det igjen på lørdag, da reiser vi inn til Grindafjord Naturcamp, hvor de har verdens beste St.Hansfeiring. De har underholdning, god mat, opptreden av alle barn som vil, fotballturnering, ja her er det fullt liv fra morgen til natt.

Men en ting fikk vi tid til, selv om det holdt hardt, og vi kom for sent...
 Vi var invitert i fødselsdagsselskap hos det eldste tantebarnet mitt, han ble 13 år på søndag, og altså tenåring. Årene går så fort, synes det var i går han ble født. Men nå er han altså blitt en ung mann, og en flott en attpåtil. Gratulerer så mye med overstått, Andreas!

Siden jeg har funnet mitt livs utkårede, og ikke plukket blomster til å ha under hodeputa, får jeg heller kose meg med blomstrete tallerkener. Bambien jeg fant på en skattejakt forrige uke, synes å kose seg i "engen".

Håper dere alle har hatt en flott St. Hans aften!

tirsdag 22. juni 2010

oppussing av gammel krakk

I kveld etter jobb trakk jeg om denne krakken. Jeg var litt usikker på om bena skulle males eller ei, så jeg bare trekte den om, men tror den hadde blitt veldig fin med hvite/kremfargede ben, eller kanskje rosa?



Slik var den før:

søndag 20. juni 2010

Ny blogg, ny butikk

Nå er det ikke lenge til jeg åpner min lille butikk.
Gå inn på den nye bloggen min for å lese mer.
Gleder meg til å åpne om ikke så altfor lenge.

Teaser - Når jeg går og ser på møbler, prøver jeg alltid å visualisere hvordan de blir ferdige.Noen er enkle, og en idé faller på plass i hodet med en gang, mens ...

Gå inn på en av linkene for å lese mer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...