mandag 31. januar 2011

Til og med Ikea...

... har tatt til seg at gjenbruk er framtiden. I den nyeste katalogen mixer de inn Ikea blandt antikviteter og bruktfunn. Så her er det bare å komme på besøk til Brukt og Grønt og ta en skattejakt. Mix av nytt og brukt er IN, og i tillegg sparer du miljøet litt hver gang du velger noe brukt istedenfor at det skal kastes.
Kudos til Ikea for å gi folket det de vil ha, enten det er hvit stil eller mer eklektisk, som på dette bildet. Men mye av det som er på bildet, får du ikke på Ikea, og da er det bra at butikker som Brukt og Grønt finnes. Vi har ikke utstoppede dyr, men Amerikakiste, apotekerflasker og lysekroner, ja, det har vi. Og mye, mye annet...




torsdag 27. januar 2011

Gavetips

Det er mange som gir veggdekor - wall stickers i gave.
Hva med å legge den utenpå pakken istedenfor å pakke den inn?
En fin liten ekstragave, som nesten ikke koster noe mer enn et kort, og som blir brukt!




tirsdag 25. januar 2011

ta den ting og la den vandre


Jeg fant ikke helt roen med møbleringen, og hadde det vel slik i den tiden det tok å ta bildene og legge dem ut... Litt lenger, kanskje, men nå er det forandret igjen. Jeg har flyttet sofakroken tilbake, men snudd om sofa og stoler.

Godstolene er tilbake til tv-kroken, selv om jeg faktisk likte spisestuen der.

Kanskje akkurat det blir flyttet om på igjen, men da må noen sterke flytte tv-en til veggen mot sofaen.


Rart med det, at når en har begynt å flytte på ting, så klarer en ikke å slutte. Jeg har hatt pynte tingene på ørti måter nå, og er fortsatt ikke helt fornøyd. Skulle ikke begynt, jeg var jo fornøyd slik det var - egentlig.

Det lille rokokkobordet er til salgs, men måtte prøve det her. Størrelsen ble litt feil akkurat her, men fargen... Å, som jeg elsker den fargen. Jeg er og blir beige! Kan være det er kjedelig, men men...


mandag 17. januar 2011

ommøblering...

Nå har vi hatt møblene på samme plass i tre år, og selv om jeg synes ting fungerer slik de er, så får jeg litt lyst på forandring en gang i blandt. Så jeg har hadde en liten make over i stua i går. Her pleier spisebordet å stå. Like ved kjøkkenet, praktisk når maten skal settes fram. Nå blir det minst 10 skritt ekstra å gå... Hmm, januar er jo den store trim-måneden...

Hvis jeg skal ha det slik, MÅ vi ha ny sofa, og flytte tv-en, selv om noen syntes det var "knallbra" å ha tv rett foran seg da de spiste middag. Det kommer ikke på tale!
;-)
Jeg har også lyst på litt mer vinterdekor, jeg synes det er litt for tidlig å vente på vår. Jeg ser rundt om på bloggene at vårblomstene og vår tekstilene er kommet fram. Men jeg synes ventetiden blir så lang, hvis man skal begynne å lengte etter vår og sommer midtvinters. Derfor har jeg bestemt meg for å nyte vinteren i år. Litt av julepynten har fått stå, som "snøen" i lyslykten og noen kongler. Jeg tenkte å gå til innkjøp av noen nye pelspledd, siden de gamle begynner å bli litt stygge. Men det er jo alltid gøy med noe nytt, da...

(Ikke se på håndkleet under skjenken - som nå alle ser på - det er bare slik jeg flytter møbler og unngår skraper i parketten)


lørdag 1. januar 2011

Irriterende motefarger!

Når jeg velger farger, er det utifra at jeg liker dem, at jeg finner fargekombinasjoner jeg trives med. Jeg kan ha fått inspirasjon fra andre, fra magasiner og nettsider... Men når en farge blir MOTE, da butter det litt imot, jeg får straks lyst til å finne en annen farge. Joda, det er flott å klare å finne det man leter etter, det er jo synd å skulle følge en stil og ikke finne noe som passer inn. Men med tid og litt leting med lykt og lupe, så finner jeg jo som regel det jeg vil ha.


I fjor vår og sommer bestemte vi at frøken Pre Teen sitt rom trengte en oppussing. Da planleggingen var helt ferdig, bestillinger var sendt på tapeter fra Nederland og sengetøy og diverse annet fra Usa, la jeg ut dette innlegget om rommet. Jeg visste at jeg ikke ville legge ut noe om rommet før alt var ferdig planlagt, og jeg har heller ikke lagt ut beskrivelser av alt som skal være der. Noe må jo være overraskelser også...


Da var det utrolig irriterende at jeg plutselig kom over DETTE på nettet! 9. desember erklærte Pantone at PANTONE® 18-2120 Honeysuckle er årets farge i 2011! Når Pantone sier at dette er FARGEN, kan vi være sikker på at både interiør- og motebutikker kommer til å bugne av fargen. Er det noen designere hører på, så er det nettopp Pantone. Og DA blir jeg litt sånn... oppgitt... Ja, hvis "alle" skal ha en farge, så har ikke jeg lyst på den samme hjemme. Jeg liker som regel de fargene som dukker opp i butikkene hvert år jeg, det er ikke det. MEN når en farge er på mote, så vet vi med sikkerhet at den snart er av moten igjen. Og jeg kan jo ikke drive å pusse opp hvert år heller. Eller, hadde jeg vært lur og MALT en vegg i rosa, så kunne jeg bare malt over med gult nå, men det er litt dumt når man har bestilt DEN lekre (og litt dyre...) tapeten. Man kan liksom ikke bare male over etter et år da.



Jeg er ikke den som pleier å følge opp motefarger i interiøret, så selv om det nå blir lett å finne tilbehør i rosa til frøken Pre Teen, så har jeg blandede følelser. Når hun selv i tillegg like etter at bestillinger var lagt inn, sa at hun ikke var helt sikker på om hun ville ha rosa, (og jeg ble litt irritert fordi alt var bestemt og bestilt, og sa at hun værsågod bare MÅTTE ha det!) så kan jeg vel si at rommet, eller de rosa detaljene er under sterk revurdering. Heldigvis er den ROSA allerede blitt negradert til aksentfarge og vil kun befinne seg på én vegg og litt tilbehør, og ikke alle fire som jeg skrev i et annet innlegg. Vi får se... Jeg synes fortsatt fargen er utrolig fin, og tapeten er bare superlekker! Men om frøken Pre Teen ikke vil ha den, så skal jeg ikke tvinge henne. Ikke nå som fargen er blitt mote. Må jo lære henne å være individualist...?

Etter all denne dårlige reklamen for fargen ROSA, lurer jeg på om det er noen som har lyst til å kjøpe en LEKKER knallrosa tapet fra Eijffinger? Topp mote i år, og liker du rosa, kan du ha den så lenge du vil. ROSA er en flott aksentfarge til rom for jenter (og tøffe mannfolk) i alle aldre. Den er KANSKJE til salgs. ;-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...