torsdag 21. april 2011

GOD PÅSKE!

Jeg vil ønske alle mine gamle og nye lesere en riktig god påske. Her skinner solen og det er godt og varmt. Jeg har tatt ferie fra malingen og nyter dagene ute. Jeg har til og med fått plantet litt i hagen. Så nå er det litt koseligere der ute. Vi støpte dekke i mesteparten av hagen i fjor, og har bare et par bed til planter. Har ikke tenkt å bruke tid på hverken plenklipping eller luking, så her blir det minimalt. Nå har jeg fått plantet litt sommerblomstrende Rhododendron som jeg er så glad i (håper de overlever her ved sjøen, de tåler jo ikke så mye salt) og vårstauder, og til og med en kanelbjørk. De samme plantene jeg hadde i det forrige huset, og som jeg har savnet. Nå trenger jeg sårt levegger slik at jeg kan plante litt peoner og sartere planter. Jaja, de første plantene i denne delen av hagen tok bare fire år å få på plass, så jeg har jo god tid. 



Ønsker dere god påske med disse søte bildene. Jeg har skrevet ut siluetter på gamle boksider og rammet inn. Søte, ikke sant?


 

fredag 15. april 2011

Vask hendene



Vi har jo alle sett "Keep calm and Carry on" innrammet de siste årene, og selv om de er kjempekule, så har jeg ikke funnet noen plass jeg synes det passer inn hos meg.
Men da jeg så dette bildet Michelle hadde laget inne hos Three Men and a Lady, så falt alt på plass. Jeg likte den gule fargen også, så who knows, kanskje jeg må male litt??


Jeg har hatt en ramme på badet i et par år, som fortsatt stod der med det bildet som følger med når man kjøper det. Fint bilde (av en bygning jeg aldri har vært i ), men jeg skulle gjerne hatt noe mer personlig. Så jeg gikk inn til Michelle for å finne ut hvordan hun hadde laget den. Det viste seg at hun hadde sittet og klippet ut alle delene for hånd, og selv om jeg synes puttel er moro, så har jeg ikke tid... En av hennes lesere (Emily) hadde laget en nesten lik som man kunne få tilsendt. Michelle sin hadde en lysekrone over teksten, mens Emily hadde en krone, slik som på Keep Calm plakatene. 


Jeg ba om å få en, og hadde tenkt å bruke den som den var. Men jeg liker å sette mitt eget stempel på ting, og når idéen om en hånd isteden for lysekrone/ krone kom, så måtte litt endring til. Jeg la bildet inn i Photoshop, og tegnet en hånd over kronen. Jeg synes det ble ganske stilig, og nå har jeg min helt egen vri.


Og det er jo ikke FEIL å minne folk på å  vaske hendene når man har vært på toiletten?

torsdag 14. april 2011

Gamle bøker...

Jeg liker så godt skriften i de riktig gamle bøkene. Ikke så lett å lese, men veldig vakkert å se på.
Her har jeg begynt på noe, og jeg er foreløpig fornøyd. 
Men det skal selvfølgelig bli noe mer enn bilder på gamle boksider. Time will show.


søndag 10. april 2011

Er hun ikke vakker?

Da jeg "møtte" denne skjønne damen, var hun alt annet enn glamorøs. Hun var ganske møkkete, men jeg kunne skimte gjennom fasaden at hun en gang hadde vært en flott dame, så jeg tok henne med hjem, vasket og stelte henne litt... Nå som rammen og glasset er gjort rent, skinner hun som om hun skulle vært ung igjen. Nesten iallefall, rammen har noen avskallede biter, men det gjør henne bare mer sjarmerende.



torsdag 7. april 2011

Vintage påskeegg


Er de ikke fine, disse bittesmå vintage påskeeggene, som hadde sneket seg med i en skuff i en av kommodene jeg skal male?


De er bare så søte med pen sløyfe og en liten kylling på toppen.



Og bittesmå, det er ikke plass til mange karamellene her...



tirsdag 5. april 2011

NIB utfordring april - DIY

Min siste make-over er ferdig. Litt Hollywood på en regntung tirsdag:



 Dette er en del av en gammel hylleseksjon fra 50- eller 60-tallet, en sak de fleste (inkl meg) ikke ville sett to ganger på for kort tid siden. Nå begynner mange å få øynene opp for mulighetene med disse enkle møblene. De er ikke vanskelige å gi et helt annet inntrykk. Jeg likte skyvedørene spesielt godt...


Den var slitt og trengte en oppshining. Jeg kunne beholdt treverket og beholdt funkis-looken, men denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre noe helt annet.  Problemet mitt er ofte å få én idé og holde meg til den. Jeg har bestemt meg, men så finner jeg nye idéer underveis. Denne hyllen skulle bli hvit, den skulle ha Marilyn tapet på dørene og sort tavlemaling inne i hyllen.


Da jeg var ute og så på knotter, som skulle være diamanter, falt jeg for noen som var lilla. Ikke helt planen, men jeg tenkte at det var fint med litt farge mot det sort/hvite. Inne i hyllen gikk så planen fra sort tavlemaling til lilla, matt maling.


 Forrige uke hadde vi fått en meget spesiell tapet i butikken. Vi fikk en rull i grått og en i - nøyaktig - samme lilla farge som de knottene jeg hadde kjøpt... Ja, så da "måtte" jeg bare ta den, selv om den er ufattelig dyr!
(fargen er lilla, selv om den ser mer rosa/brun ut på bildene, jeg får skylde på dårlig lys da jeg knipset. Den riktige fargen viser på ferdig-bildene)


Nå har denne slitne seksjonen fått nytt liv, og jeg ble fornøyd. Kan brukes som vanlig seksjon, skoskap, tv-skjenk eller hva fantasien tilsier.




Jeg har tre slike deler, og jeg har andre planer for de andre to. Følg med!

Laila

mandag 4. april 2011

Diamond in the rough!

Du tror det kanskje ikke, men de usannsynligste ting kan glitre som edelstener etter en omgang maling, og en dose fantasi.


Denne 50- eller 60-tallsseksjonen, som folk normalt kaster eller selger for nesten ingenting, skal få seg en dose Hollywood glam. 

Disse to damene skal sørge for at seksjonen får et nytt liv med oppmerksomhet den aldri har drømt om. Ja, for Norma Jean Mortensen og jeg er i et samarbeid for tiden. Vi er skjønt enige om at "Diamonds are a girls best friend", og jeg er sikker på at denne seksjonen kan bli en jentes beste venn om ikke så lenge.


Fortsettelse følger.


Laila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...