fredag 9. mars 2012

Perlemorslamper og dilemma: male - ikke male?

I "This is me - here I am" innlegget sa jeg at jeg vokste tilbake for tiden. Til grovt treverk blandet med glitrende perlemor. Kontraster. Og da kom jeg på at jeg ikke har vist perlemorslampene mine i hallen. De er så fine, og gir veldig godt lys, noe stjernespotene ikke gjorde. Har tenkt å skifte dem ut i flere år, for de har aldri virket optimalt. De måtte enten tas ned og skifte spoter i dem, eller tas ned og byttes ut. Uansett måtte de tas ned... Og når noe tas ned, kan man jo like godt prøve noe nytt? Noe jeg er glad for at jeg gjorde. Nå kan vi SE hallen. Hmm - hybelkaniner og alt rotet under trappa kom tydelig fram...

 


Sofaen her skal forresten selges. Den har stått på Storebrors rom, men han trengte mer plass og har kjøpt seg en hjørnesofa. Så nå står den i gangen til "forsvinning". Noen andre som har det sånn? Sånn at man bare setter ting i gangen (eller oppvaskkummen) og så forsvinner det av seg selv? Det har iallefall mine samboere funnet ut at DE har. For står noe lenge nok, så BLIR det borte. Nisset vekk, rett og slett... (Red: sofaen er solgt!)


 Men tilbake til de fine lampene. Da det ble lys, fant jeg også ut, at veggfargen ikke akkurat hjelper på lyset i dette rommet. En kjølig grå hadde kanskje gjort seg? Er så i villrede, for veggfargen passer perfekt til flisene, som går igjen i bad og vaskerom der nede. Soverommet med sin "muskatnøtt" harmonerer også perfekt. Men jeg har jo grå nattbord og hodegavl, så kanskje det hadde blitt fint å mixe inn litt grått i gangen også?  
Speilet må også males. Det ble plutselig overdose med gull, og alt gull står nå og skjelver. "Får jeg bli eller må jeg ut, må jeg gjennom en opprivende, ekstrem make over?? " Og det er ingenting gullfarget som er trygt. Her vurderes det å male både det ene og det andre. For det er jo mye jeg fortsatt liker formen på. Og faktisk ble det ganske fint med gull mot grått i stua. Siden jeg så grått med gule (ikke gull men gul) detaljer hos Brooklyn Limeston for noen år siden, har jeg digget kombinasjonen. Og det ble jo litt sånn med gull også. Så hvis veggene her hadde blitt grå, hadde kanskje speilet vært trygt? (Det er ikke HELT trygt, gullspeilet i stua, selv om veggene ble grå altså...)


Hvem sier forresten at interiørblader ikke er TUNG litteratur?? Her kan dere med selvsyn se at alle hyllene i den høyre bokhyllen har kolapset av vekten. De fargerike Bo Bedre og Elle interiør er altså tyngre enn Interiørmagasinet, Maison og alle de "hvite" interiørbladene. (Men de buer stygt de også)Trenger altså nye bokhyller, kanskje jeg skal få mann min til å sveise noen? Det blir vel solid nok...
Ps, Howard stolen er også til salgs.

3 kommentarer:

Villa Wikan sa...

Hei Laila
Så kjekt at du har begynt å blogge igjen. Kanskje en stund siden nå, men jeg "lette" etter deg for en tid tilbake og da fant jeg ikke noe..
Kanskje du ikke husker hvem jeg er, men jeg er ihvertfall Libido fra NM. Vi bygde tomannsbolig i den tiden. Nå er vi akkurat ferdig med å bygge enebolig. Så jeg måtte søke opp trappeskillet ditt, for vi har laget noe i samme stil ;-)
Legger meg til som følger.
Ha en finfin uke =)
Klem Linn

Laila sa...

Hei. Så kjekt å høre fra noen som har fulgt meg på NM. Det er snart 6 år siden vi begynte å bygge. Som tiden flyr! Flott hus dere bygger, liker alt! Spesielt kjøkkenet med spesialbygde hetten. Minner strømmer på. ;-) FLOTT, blir det!

Hauge sa...

Eg likte godt lampane! Og det er kjekt å lesa at det er fleire med prosjekter på gong, om ikkje anna enn i hovudet hos meg for tida!

Gler meg til å følja fortsettelsen!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...